Balans en coördinatie oefeningen stimuleren het zelfvertrouwen van de hond, zijn concentratie en het plezier in de samenwerking tussen mens en hond

‘ Uit eigen ervaring zien wij dat oefeningen in balans en coördinatie de concentratie van de hond stimuleren. Tevens levert het plezier op als je met je hond deze uitdagende oefeningen doet. Vandaar dat wij dit onderdeel in ons aanbod hebben opgenomen, naast detectie en praktijkspeuren..  Een positieve boost voor je relatie met je hond! 

Uiteraard hebben wij hierin scholing gevolgd (opleiding tot instructeur Balans en Coördinatie bij Sam Turner)

Voor wie? Balans en Coördinatie is geschikt honden van alle leeftijden, mits geen medische beperkingen.

  • Voor puppy’s en jonge honden tot 10 maanden: ontdekkingspakket Balans en coördinatie van 5 lessen.
  • Voor honden van 10 maanden tot oudere leeftijd (afhankelijk van de grootte van de hond): basiscursus Balans en Coördinatie.
  • Voor herplaatshonden of zeer onzekere honden: Aangepaste basiscursus Balans en Coördinatie (kleinere stapjes, aangepaste lesopbouw) Hier hebben we goede ervaringen mee!

Balans en coördinatie, wat houdt het in?  Met behulp van materiaal en uitdagende oefeningen leert de hond zich op diverse ondergronden bewegen waarbij hij zich bewust wordt van het gebruik van zijn hele lichaam. Hij werkt aan zijn balans, leert zijn achterpoten precies neerzetten zodat hij in balans blijft, ook al wiebelt de ondergrond (balanskussen). 

Soms is de ondergrond smaller en is moet de hond zijn poten precies zo neerzetten, dat hij op de verhoging/planken blijft lopen. Deze oefeningen vragen behoorlijk wat van de concentratie van de hond. En ze bieden uitdaging aan u en aan uw hond. 

Basiscursus balans en coördinatie U kunt bij ons een basiscursus volgen van 5 lessen van 45 minuten. Theorie is verwerkt in de lessen. In de basiscursus komt iedere les nieuw materiaal aan bod, waarmee u en uw hond veilig, rustig en met vertrouwen leren. De hond leert hoe hij het beste kan bewegen en u leert hoe de hond het beste te begeleiden hierbij. 

Vervolgcursus balans en coördinatie Nadat u de basiscursus heeft afgerond, kunt u deelnemen aan de vervolg cursus. Deze bestaat uit vijf lessen van 45 minuten. U kiest 1 of 2 onderdelen van de basiscursus waarin u zich met uw hond verdiept. Dit houdt in dat de oefeningen uitgebreider en complexer zullen worden. We eindigen de les in een parcours dat we tijdens de les, per onderdeel apart oefenen. Veiligheid staat voorop, plezier is gegarandeerd. Bent u met 2 personen, dan worden de onderdelen in overleg gekozen en duurt de les 1 uur.

Wanneer: Deze lessen worden alleen op afspraak aangeboden op dinsdag, vrijdag of zaterdag.Hiervoor kunt u Contact met ons opnemen.

Waar: op onze eigen binnenlocatie in de regio Kerkrade.

Kosten en aanmelden: – Privéles: 5 lessen van 45 minuten kosten €175,- of €35,- per les. – 2 personen met hond: 5 lessen van 1 uur kosten €120,- of €25,- per les p.p. – Kennismakingsles Balans en Coördinatie: 30-45 min. €25,- per deelnemer met hond. Alle lessen zijn inclusief theorie.

Aanmelden of meer informatie; via Contact kunt u ons bereiken.