Al snuffelend samen puzzelen, met je hond als team het spoor volgen naar de juiste persoon….

Onderneem je graag iets met je hond in de buitenlucht? En snuffelt jouw hond graag? Dan is praktijkspeuren misschien iets voor jullie.

Bij het Praktijkspeuren ga je met je eigen hond op zoek naar een specifiek persoon, door het spoor te volgen dat diegene eerder gelopen heeft. De hond volgt de geur (het geurbeeld) van die persoon en leert hierbij andere geuren negeren. Het geurbeeld van een mens bestaat onder andere uit vetzuren (deze zijn uniek voor ieder individu), huidschilfers en kledinggeur. Daarbij maakt de hond gebruik van geur van de ondergrond; kleine organismen en platgetrapt gras. De vetzuren zijn de belangrijkste aanwijzing voor de hond om het specifieke spoor te volgen.

Bij deze leuke hondensport ga je samen met je hond op zoek naar een specifieke persoon. Jullie leren de impact van met weersomstandigheden (wind, regen), diverse soorten ondergrond en afleidingen (andere mensengeuren bijvoorbeeld).. Hoe oud het spoor is speelt ook een belangrijke rol; bij vers spoor hangt de geur van de spoorloper nog in de lucht, bij een ouder spoor hangt de geur veel lager. Dit heeft allemaal invloed op het geurbeeld.

Bij praktijkspeuren vorm je een team met je hond, samen actief op zoek naar een persoon. Het versterkt de relatie met je hond.

Jij als begeleider leert hoe je ziet dat de hond op het spoor zit of het niet meer weet. En je leert je hond lezen; wat doet hij bij twijfel en bij zekerheid, wat zie je dan precies aan de lichaamshouding van de hond…. allemaal interessante en belangrijke informatie bij het speuren.

Daarnaast biedt speuren fysieke en geestelijke uitdaging; er is een puzzel op te lossen waarbij je hond doet wat hij het liefste doet; zijn neus gebruiken. En waarbij samenwerking met de hond essentieel is om het proces met goed en met plezier te doorlopen.

We trainen zonder dwang en maken gebruik van motivatie van de hond; onder andere prooidrift, voergericht of speeldrift. De lessen zijn maatwerk en afgestemd op mogelijkheden en talenten van de hond en zijn baasje.

Naarmate jullie als team vorderen werken we op diverse ondergrond en op verschillende locaties en maken we gebruik van hoogtes, afleidingen en verrassende situaties.

Je zal versteld staan van wat je hond allemaal kan en van wat jullie samen als team kunnen! Plezier, veiligheid en positieve wijze van training staan voorop in onze lessen.

Nieuwsgierig? Kom kennismaken met deze leuke hondensport! Je kunt kiezen voor een strippenkaart van 5 of 10 lessen. Of voor een proefles.

Locatie: In de regio Maastricht en Kerkrade.

Aanmelden en kosten: Aanmelden, vragen of wilt u meer informatie? We horen het graag via contact of via info@maschas-speurneuzen.be

Twee personen met hond: 22,50 p.p per uur. Strippenkaart 5 lessen met twee personen per uur: 105,- p.p. Strippenkaart 10 lessen met twee personen per uur: 200,- p.p.

Een persoon met hond: 25,00 p.p. voor een half uur. Strippenkaart 5 lessen met 1 persoon per half uur: 112,50,- p.p. Strippenkaart 10 lessen met twee personen per uur: 225,- p.p.

Proefles: 25,- p.p. (1 persoon een half uur, 2 personen een uur).